Luftgevær FAQ

Vi har i her på denne side samlet et udsnit af forskellige spørgsmål omkring luftgeværer og hvordan de må bruges osv. Alle vores svar på spørgsmål er selvfølgelig udfra vores bedste overbevisning – Det er altid dansk lovgivning der gælder. 

Hvor må man skyde med luftgevær?

Man må som udgangspunkt skyde på sin egen private grund med et 4,5 mm luftgevær eller luftpistol uanset om det er et skovstykke, en mark eller i haven, så længe man er helt sikker på at man ikke kan ramme enten andre mennesker eller dyr med skuddet fra luftgeværet.

Må man skyde med luftgevær i haven?

Som udgangspunkt må man gerne skyde med sit luftgevær hjemme i haven, så længe den maks. er på 4,5 mm. Man må skyde til måls på skydekasser, skydeskiver, dåser eller lignende i din egen have. Det er dog meget vigtigt at sikre sig at du som skytte hjemme i haven på ingen måde kan risikere at ramme enten andre mennesker eller f.eks. dyr.

Registrering af luftgevær hvordan?

Luftgeværer som har en kaliber på maks. 4,5 mm skal ikke registreres nogle steder – Man skal bare være fyldt 18 år for at må købe og eje et luftgevær.

Hvis man køber et luftgevær som har en kaliber over 4,5 mm er sagen en anden – Her kræver det nemlig at man har våbentilladelse eller et jagttegn for at købe og eje den.

Må man skyde duer med luftgevær?

Ifølge dansk lovgivning må man ikke gå på jagt med et luftgevær med en kaliber 4,5 mm. Dog må man gerne regulere muldvarpe, rotter, mosegrise og mus med et 4,5 mm luftgevær.

Hvis man ønsker at gå på jagt med sit luftgevær skal kaliberen være mindst 5,5 mm og der skal enten en våbentilladelse eller et jagttegn til før man kan købe og eje den – Derudover skal den være lukket inde i godkendt våbenskab

Skal man have jagttegn til luftgevær?

Man kan købe og eje et luftgevær med en kaliber på 4,5 mm hvis man er fyldt 18 år – Dette også UDEN jagttegn. Næsten alle luftgeværer man sælger i Danmark i 2020 er 4,5 mm.

Man skal dog bruge jagttegn eller våbentilladelse til at købe og eje et luftgevær som har en kaliber der er større end 4,5 mm (normalt fra 5,5 mm). Disse luftgeværer er også godkendt til jagt på mindre fugle og regulering af fugle.

Må man skyde med luftgevær i skoven?

Man må ikke bare gå ud i en skov og skyde med luftgevær. Det eneste sted man må skyde med et luftgevær er på egen grund og hvis man her har sit eget skovområde at skyde på! Eller hvis man har en aftale med en person som har et stykke skov. 

Statsskove osv må man ikke bare ligge sig ud og skyde i. 

 

Må man skyde rotter med luftgevær?

Man må som udgangspunkt ikke gå på lagt med 4,5 mm luftgeværer – Men man må gerne regulere muldvarpe, rotter mosegrise og mus med sit 4,5 mm luftgevær.

For at må jage med luftgevær skal man have et gevær der skyder med mindst 5,5 mm hagl – Men for at eje og købe et sådant luftgevær skal man have jagttegn eller våbentilladelse. 

 

Annonce:

Billigste luftgeværer